מה סוד ההצלחה?

"מה סוד ההצלחה של השיטה? כשמגיעים ליעד אפשר לאכול הכל"

אחרי שירדה 50 קילו וסחפה מעל ל-190 אלף איש לשיטת "דיאטת 17 הימים", לידור רז-כהן משיקה חנות למוצרים איכותיים ובריאים "כמו צ'יפס מתפוח וחטיף מאפונה"

תמיד אמרו לה שהיא "יפה אבל שמנה" והיא ניסתה את כל השיטות והדיאטות האפשריות, ללא הועיל. לפני שלוש וחצי שנים בתה הציגה לה תמונה של עצמה, שגרמה לה לזעזוע עמוק ולשינוי אמיתי שלא נגמר רק אצלה. היום, לידור רז-כהן, נשואה ואם לשלושה ילדים מתל אביב, שוקלת 50 קילו פחות והיא גם בעלת אימפריה שמובילה את שיטת התזונה 'דיאטת 17 הימים', הכוללת קבוצת פייסבוק 'דיאטת 17 הימים', ערוץ יוטיוב, עמוד אינסטגרם שמציע טיפים ומתכונים איך לשנות אורח חיים ועבודה עם המותגים הגדולים בארץ בתחום התזונה והלייף סטייל. וזה לא נגמר שם, לאחרונה היא גם פתחה חנות אונליין למוצרים בריאים ומארזים מיוחדים לכל סוגי הדיאטות והתזונה ומוצרים ללא סוכר וללא גלוטן. החנות פועלת תחת המותג החדש של לידור, Better&Better.

כמי שמכירה את דיאטת '17 הימים' שעזרה ללא מעט מחברותיי, רציתי להכיר את האישה מאחורי השיטה ולהבין איך בחורה שסובלת מעודף משקל ולא מתקרבת למטבח, הופכת למובילת דעה שמפתחת מתכונים בריאים ועוזרת למאות אלפי אנשים. כאן במקום לציין שאת הדיאטה עצמה פיתח רופא אמריקאי בשם מייק מורנו. השיטה מבוססת על ארבעה מחזורים בני 17 יום כל אחד שמטרתם לאפשר למי שעובר את התהליך, לסגל לעצמו אורח חיים בריא ונכון.

תמונה שווה אלף מעשים

רז-כהן הייתה מודעת למשקלה כל חייה. כילדה, כנערה, בצבא וגם בחייה הבוגרים. את ההארה היא קיבלה כאשר בתה הציגה לה תמונה מאירוע בו הן היו יחד. "לא האמנתי שהגעתי לגודל הזה. פתאום הבנתי שאני באמת נראית ככה. אמרתי לעצמי: 'די, עכשיו אני מתחילה".

לאחר לידת בתה השנייה, גילתה את שיטת '17 הימים', שהייתה פופולרית מעבר לים אבל לא בישראל. היא שינסה מותניים ויחד עם כמה חברות הן התחילו לנסות וראו כי טוב. כדי לשפר את החברותא ואת המחויבות לתהליך, היא פתחה קבוצות ווטסאפ ופייסבוק לכל החבורה והן יצאו לדרך. כולן ירדו במשקל וסיגלו לעצמן אורח חיים בריא יותר. ואז, אחרי לידת בנה השלישי, היא החליטה לעשות צעד נוסף.

מסע של חוסר ודאות

אחרי שנים של קריירה בעריכת דין, החליטה רז-כהן ללכת עם הלב לעבר הלא נודע, לעזוב את העבודה ולמנף את אורח החיים החדש שסיגלה לעצמה. "אני לא ממש זוכרת מתי בדיוק החלטתי שאני עוזבת את עבודתי כעורכת דין ומתחילה פרק חדש בחיי. זה חלחל לא מעט זמן עד שהבנתי שאני לא עושה את מה שאני באמת אוהבת. פתאום הבנתי את הייעוד שלי. קבוצת הפייסבוק הלכה וגדלה, אנשים התחילו להתייעץ איתי ואז הבנתי שאני יכולה גם לעזור לאחרים.

"עד היום אני מגלה על אנשים שהושפעו מפעילותי ללא ידיעתי. לאחרונה ניגשה אליי אישה שאני לא מכירה ושאלה אותי האם אני לידור, וסיפרה לי שבזכותי ירדה 30 קילו".

שיטה שמאפשרת התמדה

ניסינו לא מעט דיאטות עד היום. מה הסוד של שיטת '17 הימים'?

"בשיטות אחרות, ברוב המקרים מדובר בדיאטה והימנעות ממאכלים מסוימים, החל מבשר, פחמימות ועד ספירת קלוריות. שיטת '17 הימים', ושימי לב שאני קוראת לה שיטה ולא דיאטה, היא אורח חיים. כשאת מגיעה ליעד, את למעשה יכולה לאכול הכל.

"פתאום הבנתי את הייעוד שלי". לידור רז-כהן(צילום: גיל אבירם)

"בתחילת הדרך נמענים ממאכלים מסוימים וכאשר מסיימים 17 ימים ראשונים, נוספים לתפריט היומי מזונות חדשים. במחזור הרביעי, כשמגיעים ליעד, מתחילים לנהל אורח חיים קבוע. מראשון עד חמישי מנהלים שגרת תזונה בהתאם לתפריט העשיר שנקבע במחזור הרביעי. החל מחמישי בערב ועד מוצ"ש נוספות 3 מנות מותרות. בצורה כזו ניתן ליצור איזון תזונתי, שכולל את כל אבות המזון. "מה שעוזר להתמיד היא העובדה שאין הגבלת מזונות או הימנעות ממאכלים מסוימים. אני לקחתי את זה צעד אחד נוסף וויתרתי על סוכרים. אבל גם מי שבוחר שלא לעשות זאת יכול להצליח, כי יש כל כך הרבה תחליפים בריאים וטעימים".

מקצועיות בלתי מתפשרת וליווי אישי שמובילים להצלחה

כיום חולשת רז-כהן על אימפריה שמלווה מאות אלפי אנשים שהתחילו ומתמידים בשיטה. היא מנהלת קבוצת פייסבוק עם למעלה מ-190 אלף חברים, עמוד אינסטגרם, ערוץ יוטיוב וקבוצות ווטסאפ אישיות שמונות לכל היותר 25 משתתפים, הזוכים לליווי המקצועי שלה. "בכל שבוע אני פותחת קבוצה אינטימית ואהובה של 25-30 חברות (ויש גם חברים) בה אני מכירה כל אחד ואחת, כולל שקילה מדי שבוע. חברי הקבוצה מדווחים לי מה הם אוכלים, מקבלים תזכורת לשתות מים במהלך כל היום, כמו גם עידוד ותמיכה ובדיקת יומן האכילה האישי", היא מסבירה. ממש לפני פרוץ הקורונה, בדצמבר האחרון, יזמה רז-כהן כנס באילת וקיימה סדנאות ומפגשים אישיים, אותם היא מתכננת להעביר בקרוב לזום. "חשוב לי להכיר את האנשים שנמצאים מאחורי המקלדת. ההיכרות מאפשרת לי לגעת בכל אחד באופן אישי ולעזור למשתתפים לסגל לעצמם אורח חיים בריא, הרבה מעבר לירידה במשקל. השיטה, שתומכת גם בקיום פעילות ספורטיבית, יכולה לעזור לכולנו לשמור על הבריאות ואף לסייע בהתמודדות עם מקרים בריאותיים מורכבים – בעיות פוריות, סוכרת, צליאק ועוד".

הבייבי החדש – חנות בריאות אינטרנטית חדשה

רז-כהן מספרת כי בנוסף להיותה יזמית בנשמה (דבר אותו גילתה לאחרונה), היא חיפשה מענה למוצרים בריאים: "הבנתי שכדי לנהל אורח חיים בריא או לפתוח בדיאטה, חשוב לרכז את כל המוצרים בבית. ברגע שיש נשנושים בריאים בהישג יד, אין את הפיתוי לקחת משהו אחר". לפני כחודש השיקה חנות אינטרנטית חדשה Better&Better ,שמציעה מוצרים בריאים שמגיעים עד הבית, כולל מאכלים ללא גלוטן, ללא סוכר, צמחוניים, טבעוניים ולכל סוגי הדיאטה: "המיזם נוצר במטרה לתת מענה לכל מי שמחפש אוכל בריא, מוצרים איכותיים ותזונה נכונה", היא מסבירה ונותנת דוגמאות: "יש חטיף עשוי מאפונה, כדורי תמרים, צ'יפס תפוח, טורטייה ללא גלוטן וללא סוכר, שוקולד עם אגוזים ללא תוספת סוכר וגם מארזים וקיטים כדוגמת מארז נשנושי בריאות, מארז ללא גלוטן ועוד הרבה מוצרים בריאים ומזינים".

בואו ננפץ כמה מיתוסים בנושא אוכל בריא

המיתוס: אוכל בריא לא יכול להיות טעים

לא נכון. " נתחיל עם זה שהילדים שלי אוכלים יחד איתי את הכל, החל מהבישולים שאני מכינה ועד לנשנושים וחטיפים. לכל דבר יש תחליף טעים. אני מכינה עוגות שוקולד ועוגות גבינה ויש לי המון מתכונים, מאוד טעימים, כפי שמספרים לי גם טועמים שלא בהכרח שומרים על דיאטה".

המיתוס: אוכל בריא עולה הון

לא נכון. "לפני שניכנס לעניין המחיר, חשוב לי להדגיש כמה חשוב לשמור על בריאות הגוף, גם אם זה אומר לשלם עוד כמה שקלים למוצר. לאורך זמן זה משתלם גם כלכלית, כשנעזרים פחות בתרופות והליכים רפואיים. אני באופן אישי מעדיפה להשקיע באוכל, מאשר בדברים אחרים.

"ואם נצלול למחירים היום בחנות החדשה Better&Better, חטיף צ'יפס תפוח עולה 4.9 שקלים, שקית חטיף ביסלי עולה לא פחות. מחירו של רוטב עגבניות ללא סוכר 700 גרם הוא 12.90 שקלים, ניוקי מוכן ללא גלוטן לבישול: 20.90 שקל, דפי אורז להכנת בורקס וג'חנון ב-9.90 שקלים. ויש עוד דוגמאות למכביר. כל אחד יוכל להרכיב לעצמו את תמהיל המוצרים הנכון לו, מבחינת מחיר ואיכות".

המיתוס: אוכל בריא דורש השקעה ממושכת במטבח

ממש לא נכון, ולרז-כהן יש המון מתכונים ב-7 דקות שיוכיחו את זה. "עד לפני 5 שנים לא התקרבתי למטבח, פחדתי להיכנס לשם. ידעתי לבשל רק חביתה. אולי זה קשור לחוסר ביטחון מסוים שנבע מהבישולים המדהימים העיראקים של אמא שלי, אבל היום אני מבשלת הכל, עם המוצרים הבריאים שבחנות שלי. גם מי שמתקשה לעבוד במטבח, יכול למצוא מתכונים למאכלים שאפשר להכין ב-7 דקות, והכל גם יוצא טעים מאוד, החל מעוגת שוקולד במיקרו, מוקפצים, פשטידות ועוד. אצלי הכל קל".

לא מאמינים? קבלו כמה מתכונים:

ג'חנון מדפי אורז

החומרים:

  • 20 דפי אורז (עדיף עגולים)
  • 3 ביצים
  • כף שמן קנולה
  • כף שמן זית
  • מים קרים
  • כף דבש
  • תבלינים לפי טעם: מלח ופפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-250 מעלות

2. מערבבים ביצים, שמן, מים, דבש ותבלינים בקערה גדולה (כזו שתכיל את דפי האורז)

3. טובלים דף אורז בבלילה, ואחרי שהוא מתרכך מוסיפים דף אורז נוסף, ואת שניהם מניחים על נייר אפייה. חוזרים על פעולה זו עם שני דפי אורז נוספים, אותם מניחים על דפי האורז הקודמים ליצירת סימן דמוי אינסוף. מגלגלים את ארבעת הדפים לגליל ומניחים בסיר.

3. אחרי שכל הג'חנונים מגולגלים בסיר, אופים במשך כ-10 דקות, עד שהג'חנון משחים.

עוגת שוקולד טעימה במיוחד

החומרים:

  • 6 כפות ממרח שקדים/קמח שקדים
  • 3 ביצים
  • 12כפיות ריבת תות/פירות יער ללא סוכר
  • כפית אבקת אפיה
  • 2כפיות תמצית וניל ללא סוכר
  • 2 כפות קקאו
  • כף תחליף סוכר סוויטאנגו
  • 5 כפות מים
  • אבקת סוכר ללא סוכר סוויטאנגו (לקישוט)

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל המצרכים (למעט אבקת הסוכר) בעזרת מטרפה ידנית.

2. אופים בתבנית עגולה 26 ס"מ במשך חצי שעה בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות.

3. מוציאים מהתנור וזורים אבקת סוכר.

"עבורי, כל מה שאני עושה זו שליחות, כתינוקת, ילדה, נערה, בחורה ואישה שמנה שלפני שלוש וחצי שנים התחילה בתהליך ששינה את חייה מקצה לקצה, אני מרגישה שאני יכולה לתת לאחרים מענה עם ערך מוסף, הכולל ניסיון אישי וידע מקצועי. הלכתי עם הלב, הלכתי ללא נודע וזה הוכיח את עצמו. אם היית אומרת לי לפני 10 שנים, שאני אהיה עצמאית ואעזור לכל כך הרבה אנשים, לא הייתי מאמינה".
עגלת קניות